Wednesday, 13 February 2013

muka sama,jodoh ek?


assalamualaikum,hye2..lama da x update kn?hehe..sowiee
(cehh,mcm la ade org bace blog dier,prasan betui minah ni,haha)
Tajuk entry memang xbleh blah ar kan?baru 20 tahun je ponn,hehe..
kdg2 kn,rase mcm maseh muda lagi n xlayak je ckap sal cinta,jodoh..
tapi sumhow..
taktaw la npe,memang mnjurus ke arah tu je skrng,curious,nk tauuuuuuuuuuu,hee
okie,kali ni,sy nk cakap sal sumthng,i'm not sure if its a myth or wat,tapi kn..
korang penah dengar x, if org tu ada iras2 muke kte kan,insyaallah,org tu jodoh kte..
tapi,kan...alwez ingat!
'JODOH PERTEMUAN DITANGAN ALLAH'
xtau la if ape yg bilah nk share ni betui ke idak,juz,skadar nk share if salah tu,sembah patik harap diampun,hehe..
moving on...
Haa, korang prasan x,muka parents korang lebih kurang je?tengok betol2,
ade x?ade x?
kalo xsebijik2 pn,snyuman ke..?bentuk muka..?
p xla sama smpai mcm kembar,bkn2..
mksud sy,they hav sumthng in common..
weyy,kalo kte tengok wajah parents dgn penoh kseh syg kte pun dpat pahala taww?
haaaa,pi tengok cepat!haha
kalo xtengok live,tgok gamba la kay?pun bolehh,hehe
dh tgok?
okie,here's the fact ..
"senyuman  setiap manusia berbeza kecuali bersama pasangan mereka dan ahli keluarga mereka.."
betol ni,tak tipu pnyerr..tryla,tgok family picture korang n utk yg berpsgnn tu,
tgok la wajah insan tercintaa korang,*ececeh2,snyum2,rndu lettew*hehe..
okay,the family part mmg da very obvious la kan?dh nama genetic,which inherited from ur parents..
haaa,ni msti da xsabar2 nk taw pasal part psgn tu kn?samela kte,haha >__<
menurut apa yg sy baca,hal psgn ada wajah seiras tu got sumthng to do ngn..
ermm...
hal ni,sy mmg tak sure tau?sejauh mana kebenaranny,wallahuallam..
tapi sy gitau je la ye?
psgn yg dikatakan 'ada  jodoh' coz muka depa sama sbab kn hawa diciptakn dr tulang rusuk adam kn?
so its sumthng got to do ngn genetic lagi..
kononnya jodoh seorg perempuan tu ade ngn empunya tulang rusuk yg ada pada dia..
tapi mcm sy cakap la,sejaoh mana kebenarannya,waallahualam..
tapi kan,korang2!
jgan la pulak ble tgok wajah intan payong korang mmg xsama lngsong ngn korang,
trus nk clash,breakoff ape sume..
alasanny,"muke kta xsame,snyum apetah lagi,soryla,we're not meant to be together"
 
jgn la cmtu..ini jz bdasarkn kajian n pemerhatian je,xla 100% true..
sebenarnya,sy sndiri pun rasa mmg xbtol,ahakk..
memang kebetulan smata2,ngee
(abis tu ng dok sebok nk cakap sal neh,apahaii?)
*alaa,jgn la marah,skadar nk share je..sum people do believe in dat tau,coz org tua2 byk ckp cmtu*
tapi,kte manusia kn ada pegangan n pmikiran msing2,n sy pcaya,kta sendiri dh ckup matang nk mnilai ssuatu kn?^.^
byk lagi cara nk tgok,if org tu btol2 org yg ditakdirn utk kte..
insyaallah if ada kesempatan,nanti sy wat entry sal tu ye?hehe
n one more thing,if korang nk tau,btol2 nk tawwww,sungguh2 nk tau..
if org tu la jodoh kte,wat la solat istikharah,insyaallah..allah akn tnjuk^.^
ye, memang..
masa depan memang sumthng  yg buat kte trtnya2,xsaba nk terokai..
mystery sungguhhh~
lagi2 soal jodoh n cinta ni(ahaks!nk gak highlight,haha)
tapi,tu la kn,kte msti percaya ngn qada n qadar,ketentuan takdir..
allah sntiasa tau ape yg trbaik utk hmbaNya~
okaylah,sy mntak diri dulu ye,nanti update lgi insyaallah..take care guys!bubbye,assalamualaikum n_n