Friday, 25 January 2013

Kekecewaan terbesar seorang anak,tsk3



   Assalamualaikum,gud morning,huhuhu..sedehhhhhh..n smbung cket tajuk entry tu,kekecewaan terbesar seorang anak yang tinggal di asrama,huuuu..Woke up diz morning,fever-ish,prut lapaaaa, yesterday my mum ckp nk masak speghetti for breakfast,which thinking of it awredy made me drooled,so last night i really slept well,jz cant wait for tommorow(dgn pnuh pngharapan setinggi gunung everest!)

   But then,it turned  out that my mum is too bz to cook,so she didnt cook my speghetti,huwawawawawa~ sedihh,tapi xdela nk marah,nk wat cmne kn..its juz dat,sy hnya balik umah on weekends je,so kinda rindu sngat la nk mkan masakan mak kn..i bet suma org yg stay asrama cmtu..5 hari dok asrama,bli mknan dri DM,every single day..so bila tiba masa nk balik umah,tu yg excited gle tu,wondering apa my mum masak for me when i get home..kdang2,baru klua pagar UiTM Samarahan tu dh kol my mum,tnya dia masak apa hari tu,hehehe..mum's cooking is like cure to everythng,nothng taste better than them<3 huhuhu

  
   Saat jejak kaki je kt umah,salam semua org,letak beg tepi(dlm bahasa ganasnya,campak!hee),tros brlari gi dapur..Perut kenyang pn tetiba boleh jdi lapa,makan bertambah2,haha..ajaib kan masakan mak?


   Tapi yg sedihnya,bla meja kosong,huu..part tu yg xtahan sgt tu..sebak sgt,tapi xla nk tunjok kn,hehe..tp sy pham la,my mum xsempat nk masak,bz ngn kerja.. 

  so here i am, mluah dlm blog,coz xtau nk luah kt ne lagi..kekecewaan teramat sgt,huu..mom's gone to work,so at the end i had to cook for my brother n sister..n i ate masakan sndri,sob3~

 but then,nevertheless,i  still do luv my mama,very3 much!ngee  

Lelaki,cuba fahami perempuan n_n





           assalamualaikum,hye ^.^ lama x update blog kan?*mcm la ada org tgk pun,hehe*sebenarnya sy lom ada konfiden nk promote blog kat org,maluuuuuuu sgat2,huhu..tak nk org tgok kalo boleh,hehe..tapi tu la kan*sigh* tpi xpela,for the sake of my own intrinsic satisfaction,ermm,,sy update je la k?hehe

        okayyy,moving on..tgk tajuk entry ni,pedas kn?haha..epp.tiada unsur diskriminasi disini,heheh..tapi  kan,mostly,ermm..mcm  kejam sgt kn?okayla,small part laa..

   GUYS DUN REALLY UNDERSTAND WOMEN

haha,statement brani mati,wahaha..haa,ni xde merujuk kpada mana2 pihak ye,hehe..applicable to all singles,married couple,n sumtimes dlm frenship pn,family and even among adik beradik..they jz cant simply understand,haizz..p dun get me wrong,x semua laki mcm tu tau..contoh,my brother can be either way,sumtime he understands,sumtime he did even want to bother,huhh~

so post kali ni,sy nk share cket pasal us,girls n women,kaum hawa la snang crita,hehe..hopefully,u guys take note ea?hehe..i found it quite interesting,but its more on "hbgn cinta"

WARNING: Setiap perempuan ada ciri dan sifat masing2,xsemua perempuan miliki sifat n perangai yg  srupa,so dun rely 100% on these tau?nanti salah tafsir pulak,ngee

1. Bila seorang perempuan kata dia sedih,tapi dia tidak menitiskn air mata,sebenarnya dia sedang menangis didalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi.

4. Jika seorang wanita jatuh cinta,lelaki itu akan sentiasa di fikirannya walaupun ketika dia bersama lelaki
lain.

5. Bila lelaki yang dicintainya merenung tepat ke matanya,dia akan cair seperti coklat!

6.Jika kamu tidak suka dengan gadis yg mnyukaimu setengah mati,tolak cintanya dengan lembut,jgn berkasar dengannya kerana ada satu semangat dalam diri wanita yg bila dia telah membuat keputusan,dia aan melakukan apa sahaja.

7.Wanita memang menyukai pujian,tetapi tidak tahu cara menerima pujian.

8. Wanita suka meluahkan apa mereka rasa.

9. Jgan sesekali beritahu merea apa yang boleh mbuat mereka rasa tidak berguna.

10. Bersikap terlalu serius boleh mematikan  mood wanita

11. Bila pertama kali lelaki yg dicintainya memberi respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis aan bersikap acuh tak acuh seolah2 tida berminat,tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana terlalu gembira.

12. Sebuah senyum memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jgn senyum sebarangan kepada wanita.

13. Jika kamu menyukai seorang wanita,mulailah dengan persahabatan.Biarlah dia mengenalimu dgn lbh mendalam.

14. Jika dia memberi seribu satu alasan setiap ali kamua ajak keluar,tinggalkan lah dia,kerana dia memang tidak berminat.Jangan sesekali memaksa kerana wanita cukup benci dan rimas dipaksa.

15. Tetapi dalam waktu yg sama dia masih tetap menghubungimu,maka teruskanlah usaha memikatnya,

16. Jangan sesekali meneka apa dirasakannya,tanyalah dia sendiri!

17. Setelah seorang gadis jatuh cinta dia akan sering tertanya2 mengapa aku tak bertemu lelaki ini lbh awal.

18. Setiap kali melihat foto bersama,yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yg berdiri disebelah buah hatinya,kemudian baru lah dirinya.

19. Bekas kekasihnya akan selalu ada difikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada ditempat yg istemewa dihatinya!!!

20. Teman baiknya sahaja yg tahu apa yg dia lalui.

21. Wanita paling benci lelaki yg berbaik2 dgn mereka semata2 utk memikat kwn mereka yg lbh cantik.

22. Semua wanita ingin disayangi sepenuh hati.

23. Senjata wanita adalah airmata.

24. Wanita sgt suka jika org disyginya memberi surprise buatnya(hadiah,bunga atau kata2 puitis).Mereka akan rasa teharu dan rasa disayangi setelus hati.

25. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian dan baik terhadapnya.

26. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yg diinginkan hanyalah perasaan disygi dan dcintai dgn sepenuh jiwa.

 ermm,rasany..tu je la kot,ehe..yg lain tu,wallahualam,hehe..Insyallah nanti sy update lagi ye?bubbye,take care..assalamualaikum^.^