Saturday, 29 December 2012

yang merah itu cintaaaaaaaa..





  hye!assalamulaikum wbt^.^ heheh,tgk tajuk atas tu,hamboihh,kemain jiwang kan?senanya xde kaitan pun ngn ape yg  nk dcite ni,hahaha,hampeh=.= oowh,lupe nk cite,kte xde wat brief intro b4 ni kan?ehehe,akceli,i've done tht b4,tp in my previous blog arr,tp,kn blog tu sy da buang?cmne nk tgk lg kn?heheh..klah2,brief intro je la kay?erm,nama..bace je la kt tepi  sidebar sy tu?dh beso gedabak da pic sy taruk kt situ, sile la baca,hahaha,muke bajet kiut, nk muntahhh~ alaaa,tapi blog ni meant for me je kn?n follower sy yg sorng tuhh,hehe..bkn ada org tgk pun,so its fine for me,hehe..kalo kt fb,mmg xmungkin ar nk letak gmba cmtu,maluu,heheh..
     
      okeyh,moving on.. sy mixed blood,sarawakian n singaporean,p now my papa dh migrate kt mlysia(warganegara malaysia ok?hehe) sy prefer nk blogging gna bhasa srawak,as u can see, nama blog pn 'wana2 hidup mek' mksudnya,wana2 hidup sy la tuu(hahah,bwarna2 la sgt =P) tp,erm,sumhow sy rasa btter pakai bhasa yg suma org paham,heheh..mana la tau kn,tetiba nanti nk jdikn personal blog tu sumthng else,kot2 tetiba wat bisnes ke ape(angan2 mat jenin,hahah)

      Main purpose sy wat blog ni coz sy mwk(ehh,tsasul kua bhasa swak,heheh) ehem,sbab sem ni, amik CSC 134,ermm,kira mcm computer science la,heheh..hahh,nk cite cket sal csc ni, frankly speaking sy mmg takut,fobia ngn anythng bkaitan ngn high tech ni,nk wat blog la ape sume tu,computer2 stuff,sbb kn,masa kt mrsm dulu,form 4,sy amik computer science,mase tu kteorg blaja visual basic kalo xsilap,wat coding2,pening kpala tauu,ade je xkne,salu kne marah ngn ckgu,hehe..n at the end,sem 1,i failed,n plu repeat,huhu,i hate cs!

      then 2nd sem form 4,blaja flash plak,wat animation,yg ni pun mmg sy out,p atliz ok cket,xyah pcah kpala hafal coding mcm sem 1 dulu,huhu..p best gak wat animation,suke tgk dia gerak2,hee..n alhamdulillah,sem2 form 4,cs lulus!hee..cyesly,sy mmg xbgos dlm computer stuff ni coz since kcik kn,sy x di expose n mngexpose kn diri ngn bnde2 cenggini,komputer ke,handphone ke..ps1,ps2 ke ape ke,sume sy xlayan..dr kcik main barbie je(barbie girl tegar tau!hee),bsar cket main my scene,hehe..form 1 sampai form 3,jdi dork,alwez stuck my nose in a book,mcm ulat buku la kot,haha..then,ble besar cket,form 4 baru ade fon,abis spm baru tkial2 ade fb..n msok uitm,sem 1 bru ade lappy sndiri(bufday present papa n ibu^.^) see?exposure ngn technology ni mmg slow,hehe..sem 4 baru nk try blogging,hee..p xpe,its never too late for anythng kan=)?

     ehh?mlalut2 je sy mmbebelkn?tdi ckap nl cte psal csc,heheh..ok2,lecturer csc sy,Mdm lenny yusrina,ehe..cantek,comel,baikk sgt orgnya..pendek kata,suka sgt2 cara teaching dia,suka sgt2,ehe..tu yg smngat gak aa nk study csc ni..n akceli kn,subjek csc itself mmg interesting tau,cyesly..hehe..mcm2 kte blaja,n bnda2 yg kta blaja pn,sgtt3 bkaitan dgn bnda2 yg kte pkai,computer,handphone,etc2..memang beneficial coz kte bleh apply apa yg kte blaja,hehe..contohnya kn,computer ada 5 component,system unit,hardware device........ehh? sy pulak nk lecture hal csc kn sini,heheh..

    so basically,erm..ape yg basic ye?heheh,lupe2...erm,ape nk cakap tdi=___________=  alahai,hmm..ilang da idea,hehe..xpela ,nanti sy update2 lagi kay?hehe..btw,2 ari lagi da nk msok 2013,haizzz..umo sy pn da msok puluhan,huhuhuh..tua da,huhu..ermm,haaa..dh ada idea nk wat entry baru,hhehe..tunggu ea?hihi..klah,sy mntak diri dulu,nk wat omwork,hehe..tata~
p/s: npe la malas sgt nk wat omwork ni,blaja la nabilah,huhu..ya allah~tolonglah hambamu ini,huhu.. 
                                                                                                                     

Wednesday, 26 December 2012

psttt~i'm back!hee



assalamualaikum,hye blogku syg,eheh..yippie!setelah bkurun lamanya mek ngato balit blog mek,delete blog lamak,plah blog baru,ng ksabaran byk truji la,hehe..cyez ng gerammm glak2,p yalah,knk ok da,alhamdulillah~ hopefully,xda gik masalah kdk dolok,huhuhu..ckit gik mek nk give up ba,huu..yalah,tgn ya gatal glak nk tuka mcm2,mklumla nk,
manusia xpnah bsyukur ngn apa ny ada,ehe..
tuka pnya tuka, alu tralih gadjet mek dr sidebar dolok,dhla xpat ato,huhuk..tpksa buang cgek2,and last2,ngn blog2 skli mek delete,yahhhh,geram atiku,hee..erm,saba bilah saba,setiap yg trjdi,ada hikmahnyaa..n,tadaaa!twkla "wajah baru" blog mek,hihi..erm,alaaaa..khabisan idea la nk tulis apa,eheh..lak2 mek update ok syg?ngee..klah,tata